Vijf stappen waarmee we kunnen zorgen voor een kleurrijke garderobe met oog voor duurzaamheid, tijdloosheid en respect voor het milieu.

duurzaamheid hampton bays

Voor elke collectie kijken we eerst welke stuks en hoeveel stuks worden gekocht door winkels voordat we ze produceren. Op deze manier voorkomen we dat we te veel voorraad hebben. Van de meters stof die overblijven, maken we kleurrijke draagtassen en handige kleine zakjes. Leuk om te combineren met de looks van het seizoen, maar vooral praktisch en tijdloos. Zoals je ziet wordt er door dit initiatief geen overschot aan stof verspild.

duurzaamheid en hampton bays

We staan altijd open voor samenwerking met andere organisaties/mensen om Hampton Bays zo duurzaam mogelijk te maken. Onze laatste samenwerking was met étoui, een studenteninitiatief dat leuke tassen maakte van onze reststoffen. Heb je een idee, een oplossing of zie je een duurzame samenwerking voor je? Laat het ons weten op hello@hamptonbays.be

sustainable hampton bays

HB's teamfilosofie staat zoals altijd voorop, en die filosofie bestaat uit goed voor elkaar en het milieu te zorgen. We moedigen elkaar aan om altijd innovatieve duurzame mogelijkheden te ontdekken en te onderzoeken. Samen streven we ernaar onze klanten de meest duurzame garderobe aan te bieden.

Eigenaar Daisy Plas streeft ernaar om alle silhouetten door de seizoenen heen te combineren. Print en kleur staan centraal, maar je kan altijd stukken uit vorige collecties blijven combineren om unieke looks te maken. Omdat we materialen van een hoge kwaliteit gebruiken, kunnen onze stuks lang gedragen worden. Kijk zeker in het label hoe je je kleding moet wassen, zodat je er effectief zo lang mogelijk plezier van hebt.

sustainable yarns hampton bays

Onze garens komen uit Italië omdat ze daar al jarenlang garant staan voor kwaliteitsproducten en omdat het niet zo ver weg is; op deze manier verkleinen we onze ecologische voetafdruk. Al onze kledinglabels bestaan uit gerecycleerde stof. Stap voor stap streven we ernaar om dit toe te passen op alle materialen in de collectie. Al 30 jaar is Hampton Bays een speler in de modewereld, met onze kennis en expertise werken we samen met fabrikanten om de duurzame filosofie toe te passen.

sustainable process

We zijn dus volop bezig met onze 'duurzame reis' en staan daarom ook open voor elke suggestie, organisatie of persoon die ons helpt om weer een paar stappen vooruit te zetten naar een nog ecologischere toekomst.